COVID-19 sneltest op Brussels Airport vanaf 1 september

August 14, 2020

Er komt een mobiel lab op Brussels Airport waar men zich kan laten testen op Covid-19. Zo kunnen passagiers die terugkeren uit een rode zone zich meteen bij aankomst op de luchthaven laten testen. Ook wie op reis vertrekt, kan in dit labo een test laten afnemen.

 

“De volksgezondheid is voor Brussels Airport sinds het begin van de coronacrisis een topprioriteit. Daarom hebben we beslist om een stap verder te gaan en covid-19-tests mogelijk te maken op de luchthaven zelf in een nieuw mobiel lab. Zo kan wie terugkeert uit een rode zone zich meteen na aankomst op Brussels Airport laten testen. Ook vertrekkende passagiers kunnen zich er laten testen, bij een sneltest zijn de resultaten al binnen 3 uur tijd beschikbaar.”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

 

Het mobiel lab zal net buiten de luchthaventerminal (niveau vertrek) worden ingericht en daar zullen passagiers de mogelijkheid hebben een PCR-test te laten afnemen. De tests worden ter plaatse geanalyseerd in het mobiele lab, daarom zijn bij een sneltest de resultaten steeds binnen 3 uur beschikbaar, bij een standaard test binnen gemiddeld 9 uur. Aankomende passagiers uit een rode zone die zich moeten laten testen kunnen dat aan het RIZIV-tarief van 46,81 euro. De standaard PCR test kost 67 euro en de sneltest 135 euro.

Deze testfaciliteit zal worden uitgebaat door Ecolog in partnerschap met Van Poucke-Eurofins. Ecolog is actief in de wereldwijde logistiek en crisismanagement en Van Poucke-Eurofins is gespecialiseerd in laboratoriumonderzoek. Het labo is geaccrediteerd door Scienscano en zal tegen begin september operationeel zijn.